30 ml rostlinného mléka (nemusí být, pokud máte vysokorychlostní mixér)
Postup
1. Všechny ingredience rozmixujeme do hladké konzistence.
2. Připraveno k okamžitému podávání.
3. Ze zbylé zmrzliny můžeme připravit nanuky, které skladujeme v mrazáku. Zmrzlinu nalijeme do silikonové formy na muffiny nebo do formiček na nanuky. Vložíme do nich malou lžičku nebo speciální dřívko na nanuky.
Zvládne to každý mixér?
Vysokorychlostní mixér
Otáčky: 38 000/min, Výkon: 2,238 Watt
Vytvoří zmrzlinu bez přidané tekutiny, banány i jahody můžou být zmrzlé. Konzistence je krémová, bez hrudek a zmrzlina vydrží poměrně dlouho tuhá, než se začne roztékat (viz.fota).
Mixér
Pokud nemáte vysokorychlostní mixér, tak stejně ten váš můžete podrobit zátěžové zkoušce :). Nejdříve rozmixujeme čerstvé jahody, pak přidáme zmrzlé banány, pokud bude mít mixér problém, tak přidáme postupně rostlinné mléko. Čím více mléka přidáme, tím více zmrzlina ztratí na tuhé, krémové konzistenci.
Tyčový mixér
Nejprve rozmixujeme čerstvé jahody s rostlinným mlékem a pak přidáme zmrzlé banány.