Jahodovo-banánová zmrzlina

Příprava:

  • nechat zmrazit banány

Porce:

  • 4 porce (8 kopečků)

Ingredience

  • 2 zralé, zmrzlé banány
  • 10 čerstvých/zmrzlých jahod
  • 1 ML Acai prášku
  • 30 ml rostlinného mléka (nemusí být, pokud máte vysokorychlostní mixér)

Postup

1. Všechny ingredience rozmixujeme do hladké konzistence.

2. Připraveno k okamžitému podávání.

3. Ze zbylé zmrzliny můžeme připravit nanuky, které skladujeme v mrazáku. Zmrzlinu nalijeme do silikonové formy na muffiny nebo do formiček na nanuky. Vložíme do nich malou lžičku nebo speciální dřívko na nanuky. 

Zvládne to každý mixér?

Vysokorychlostní mixér

  • Otáčky: 38 000/min, Výkon: 2,238 Watt

Vytvoří zmrzlinu bez přidané tekutiny, banány i jahody můžou být zmrzlé. Konzistence je krémová, bez hrudek a zmrzlina vydrží poměrně dlouho tuhá, než se začne roztékat (viz.fota).

Mixér

Pokud nemáte vysokorychlostní mixér, tak stejně ten váš můžete podrobit zátěžové zkoušce :). Nejdříve rozmixujeme čerstvé jahody, pak přidáme zmrzlé banány, pokud bude mít mixér problém, tak přidáme postupně rostlinné mléko. Čím více mléka přidáme, tím více zmrzlina ztratí na tuhé, krémové konzistenci. 

Tyčový mixér

Nejprve rozmixujeme čerstvé jahody s rostlinným mlékem a pak přidáme zmrzlé banány.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek