O mně

Moje cesta k opravdovému jídlu byla sladce dlouhá.

Vedla přes čokoládové hory (čtěte koblihy), mléčné údolí (čtěte milky) a potoky plné průzračně čisté vody (čtěte koly). Vysokou školou jsem se propila, a to co teklo proudem nebyl heřmánkový čaj. Byla to káva a množství bylo nevídané, ale díky ní a probdělým nocím jsem úspěšně absolvovala bakalářské studium na VŠCHT.

V biokrámku (i baru) je umění si správně vybrat.

Když jsem objevila biokrámek, tak jsem se zamilovala do tyčinky flapjack a myslela si, že je zdravá. Současně s biokrámkem jsem také objevila svého kluka. Nebylo to ve zdravé výživě, ale v baru. Flapjack už nejím, jeho stále mám. V prvních měsících zamilování mi kývl, že se mnou po státnicích odjede na Island. Tenkrát jsem ještě neznala stravovací zvyky lokálů, ale množství masa, které posnídají, poobědvají a povečeří mě přimělo …

... po návratu do ČR ...

stát se vegetariánem s občasnými prvky veganství. Začala jsem studovat Školu Klinincké naturopatie a stala se mámou malého Mka, což mě přimělo opět začít jíst maso.

Aktuálně žijeme v Portugalsku.

A máme to tady rádi. Také máme rádi lokální, nejlépe organické, nezpracované potraviny. Do vaření a receptů se snažím vložit informace nabyté ze školy a předat je dál. Pevně věřím, že kvalitní potraviny, byliny a koření umí víc, než jen ztišit kručení v břiše.

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek