Nenápadný hrdina nesoucí si pod svým pláštěm sírové komponenty, které mají blahodárný vliv na lidský organismus. Studie ukazují, že nejúčinější je fytochemikálie zvaná allicin, která vzniká po správné přípravě česneku. Jak na to?
↓ ↓ ↓
Pozitivně působí na:
imunitní systém
infekce
detoxikace
dýchací ústrojí
kardiovaskulární systém
diabetes
metabolický syndrom
Co možná o česneku nevíte ...
Další působení:
ředí krev (dokáže rozpouštět krevní sraženiny)
odstraňuje usazeniny v cévním řečišti
snižuje krevní tlak
reguluje hladinu krevního cukru
Vhodný při:
vysokém krevním tlaku
kardiovaskulárním onemocnění
metabolickém syndromu
obezitě
Nevhodný při:
užívání léků na ředění krve
nízkém krevním tlaku
žaludečních vředech
gastrointestinálních problémech
zánětech zažívacího traktu
Správná příprava česneku
1. Česnek nastrouháme/rozdrtíme.
2. Ponecháme na vzduchu oxidovat po dobu 10 minut.
3. Použijeme k přípravě pokrmů.
Co se během této doby stane?
Dojde k reakci mezi bílkovinou alliin a enzymem alliinázou, tak vznikne allicin. Allicin je NEJAKTIVNĚJŠÍ složka česneku a právě díky této fytochemikálii má česnek své blahodárné účinky.